dilluns, 15 de juny del 2015

Final de curs de l'inici d'una nova etapa

Ja ha arribat el final de curs, un curs que vam iniciar "Obrint Portes"; o més ben dit, reobrint les portes per novament oferir una altra casa als nostres alumnes.  

Hem preguntat a dos alumnes de 1r de batxillerat quin resum farien d'aquest curs què han iniciat una nova etapa. I ens han respost: 

"Des de petits venim a Maristes. L'escola és com una segona casa, no només perquè ens hi hem passat moltes hores, sinó perquè també tenim la llibertat de poder moure'ns lliurement." 

"Ho hem parlat amb molts companys de classe el canvi que hem notat envers a l'ESO. Un canvi que ve de nosaltres, d'haver-nos fet més grans, d'haver adquirit una maduresa que encara ens faltava." 

"Ens hem adonat que els professors no ens peguen bronques sinó que ens donen consells des del seu punt de vista i experiència professional. Ens aprecien i ens estimen com a pares, però ens diuen les coses clares com ho podria dir un amic." 

"No ha estat fins ara, al batxillerat, que ens hem adonat que tot allò que ens demanen ho fan per conduir-nos a un millor camí. Podem aspirar al futur que somiem gràcies al seu guiatge. Segurament no ho veiem perquè a l'ESO estàvem obstinats a voler-ho passar bé i no pensàvem en el futur immediat, només amb el present." 

"No hem d'oblidar també que tot això és gràcies als pares també, que ens han portat a aquesta escola. Gràcies als nostres pares estem assolint aquest nivell acadèmic i aquestes virtuts que ens ofereix l'escola." 

"Des de la perspectiva del batxillerat, hem vist com l'escola ens inculca unes virtuts que d'altres escoles no ho fan. Parlant-ho amb amics de fora l'escola, veiem que hi ha un creixements interior nostre que altres escoles malauradament no tenen els mitjans (o no sabem el que) per oferir-ho." 

"Però nosaltres ho tenim aquest creixement interior. Veiem què s'ha de fer molt a la societat i al món per convertir-los en justs i igualitaris. Ens adonem de l'ajuda que necessita al que tenim al costat. Ens fixem en els petits detalls que fa que la vida acadèmica i laboral sigui molt més que un conjunt de nocions per adquirir." 

"Bé, resumint-ho, estem molt contents d'aquest curs. Estem com a casa, compartint cada dia unes hores al costats dels nostres amics que són com a germans. Amics que pots comptar amb ells sempre que els necessitis. Compartint un espai amb professors que t'ajuden a resoldre els problemes (i no només d'escola). Participem a viure una escola on hi ha vida i valors mundials." 

"En cinc paraules: Ha estat un curs genial!" 
 L. Baltasar i F. Torres 

Moltes gràcies nois per aquestes paraules. I moltes gràcies a tots els alumnes de 1r de batxillerat per aquest curs. De ben segur que el curs vinent us anirà igual o millor que aquest. 

Ara descanseu, passeu-ho bé, però també tingueu un petit temps per repassar. 
Molt bon estiu!