dissabte, 23 de juliol del 2016

Curs d'investigació científica

Ahir vam rebre una grata notícia des de Madrid, un correu electrònic de Gonzalo Roig (alumne de 2n batxillerat que aquest nou curs farà medicina).

En Gonzalo va ser seleccionat fa uns mesos per formar part de l'equip de 8 alumnes de tot l'estat per un curs de formació en biomedicina.

"Ha estat una experiència fantàstica, insuperable i que recomano a qualsevol amant de les ciències de la salut, la medicina i la investigació. 

Estar al CNIC (Centro Nacional de Investigaciones Cardiovasculares) a Madrid durant dues setmanes al programa "Acércate 2016" ha estat un primer apropament al món de la investigació i quin apropament! 

Allà he pogut estar fent pràctiques amb investigadors professionals i amb aparells tan punters dels quals inclús desconeixia la seva pròpia existència. He estat passant per totes i cadascuna de les àrees i seccions del centre: proteòmica, celómica, genòmica, vectors virals, medicina comparada, transgènere... A totes i cadascuna d'aquestes he fet pràctiques i experiments apassionants però si n'hagués de destacar un, seria transgènesi on per mitjà d'una tècnica anomenada microinjecció pronuclear hem introduït gens nous a un embrió de ratolí, modificant-los genèricament. 

Són coses que estava acostumat a veure per la televisió i que ara s'han materialitzat i s'han fet reals! 

Una sensació increïble i a sobre gaudint de la companyia de gent que comparteix les teves mateixes passions i actituds! Gent que en poc més dues setmanes s'han convertit en grans amics i amigues! 

M'agradaria animar a tothom a esforçar-se al màxim perquè us puc assegurar que és una experiència que compensa i que val la pena!"

Gonzalo Roig